Lägenhet

Ge ditt boende nya möjligheter

En stadsnätsanslutning har inga begränsningar. Blixtsnabbt internet, billig telefoni och marknadens bästa TV-utbud är några av fördelarna med stadsnätet. I Degerfors stadsnät väljer du själv vilken eller vilka leverantörer av respektive tjänst du vill använda dig av. Det är enkelt att byta leverantör och bindningstiderna är korta.

Som kund hos oss kan du känna dig trygg. Vi har lång erfarenhet, lokal närvaro och ett kommunalt ägande. Detta borgar för ett stabilt och framtidssäkert nät.

 

Stadsnätsanslutning i din lägenhet 

Du vet väl att du kan få bredband redan idag? Det är bara att koppla in nätverkssladden i ditt stadsnätsuttag och aktivera dig direkt på vår självaktiveringsportal.

Saknar du ett stadsnätsuttag? Då är det dags att prata med din fastighetsägare.

 

Så fungerar det

I ditt stadsnätsuttag finns en bredbandsanslutning som ger dig ett bredband värt namnet. Jämfört med t ex en anslutning via ADSL eller kabel-TV-nätet får du en överlägsen kapacitet.

Du kan dessutom nyttja ditt bredband till mer än Internet, du kan exempelvis välja IP-telefoni och bredbands-TV. I Degerfors stadsnät finns många tjänsteleverantörer och det står dig fritt att välja den av dessa som du tycker passar dina behov bäst.

Med en anslutning via Degerfors stadsnät kan du få lika hög kapacitet för både upp- och nedladdning. Det innebär att du bland annat kan ladda hem filmer, program och musik med samma höga hastighet som du skickar filer. Du kan vara uppkopplad dygnet runt om du så vill – utan extra kostnad.

 

Här finns Degerfors stadsnät

Om du bor i en lägenhet i Degerfors så finns det stadsnätsuttag i nästan samtliga lägenheter. Du hittar det oftast ovanför din ytterdörr. Du kan även besöka vår tjänsteportal Qmarket och knappa in din adress för att se om du är registrerad. Hittar du din adress så kan du oftast ansluta dig omedelbart via portalen och vara igång inom några minuter. Saknas din adress så ska du inte tveka att kontakta oss.

 

Beställ stadsnätsanslutning

Leveranstid för en installation är sex veckor eller enligt överenskommelse. Bor du i en lägenhet som är förberedda med en stadsnätsslang är kostnaden 1000 kronor.

I priset ingår en färdig fiberinstallation med en 4-portars fiberswitch monterad på insidan av ytterdörr. Lägenhetsinnehavaren ansvarar för att det finns ett eluttag vid fiberswitchen.

 

Priser för lägenhet 

Priset för stadsnätsanslutningen är uppdelad i två delar. En månadsavgift som du betalar till den eller de tjänsteleverantörerna du väljer att köpa tjänster från och en anslutningsavgift till Degerfors stadsnät.

Anslutningsavgift
I priset 1000 kronor ingår en färdig fiberinstallation med en 4-portars fiberswitch monterad på insidan av ytterdörren. Lägenhetsinnehavaren ansvarar för att det finns ett eluttag vid fiberswitchen. 

Många fastighetsägare, exempelvis Degerfors Byggen och HSB, har betalat denna avgift till samtliga lägenheter i deras bestånd.

Månadsavgiften
När dina tjänster är igång så betalar du enbart en månadsavgift till din tjänsteleverantör.